Regenerating Herring Cove

Beach Facility | Provincetown, MA |

ARCH 4010 | Prof. Ed Ford |

Regenerating Herring Cove created a beach facility that was flexible for the conditions of the deteriorating beach.  The design started from the detail and the creation of a column form that could be prefabricated and shipped to the site.  The curved form was inspired by squeezing a sphere circumscribed in a cube and thus allowing the curve to distribute the load.  The channel in the column member allowed for ply sheathing to be inserted on site.  The changing room structure sat on piles to allow for dis-assembly as the sea levels rose and a site further back on the beach was required.  The regular grid of the columns broke at one specific moment: the communal meeting space of the snack bar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s